Neuvontapalvelut

Ratkaisukeskeisiä, maalaisjärkisiä ja asiantuntevia vinkkejä, tietoa ja neuvontaa henkisten ongelmien, ihmissuhdeongelmien tai arjen haasteiden kanssa toimimiseen. Ota yhteyttä sähköpostitse, keskustelun voimme käydä myös puhelimessa, verkossa tai vastaanotolla!

Lue lisää

Psykoterapia

Psykoterapia on psyykkisten ongelmien ja oireiden hoitomuoto, jossa asiakas ja terapeutti käyvät keskustelua asiakkaan esiin ottamista asioista. Ahdistus ja masennus, kriisit ja parisuhdeongelmat ovat tavallisimpia syitä terapiaan hakeutumiseen.

Lue lisää

Työterveyspsykologin palvelut

Työterveyspsykologin palveluihin aikaa varatessasi tarvitset työterveyslääkäriltäsi lähetteen tai työnantajaltasi maksusitoumuksen.  Vastaanotto on Lääkärikeskus Aava Karaportissa, ajanvaraus 010 380 3838.

Lue lisää

Koulutus- ja konsultointipalvelut

Työyhteisöt ovat elämämme tärkeimpiä yhteisöjä. Vietämme työyhteisön kanssa lähes yhtä paljon aikaa kuin perheemme parissa – joskus jopa yhtä paljon tai enemmänkin. On siis tärkeää, miten toimimme työyhteisössämme. Koulutus- ja konsultointipalvelut on tarkoitettu työyhteisöjen kehittämiseen ja ongelmien ratkaisuun.

 

Lue lisää

Lasten oppimisvaikeudet

Lasten erilaiset oppimiseen liittyvät ongelmat ovat varsin tavallisia, eri tutkimusten mukaan 10-20 % lapsilla on oppimisvaikeuksia. Valtaosa niistä on helposti autettavia, tavallisia lukemisen ja kirjoittamisen vaikeuksia, eli ns luki-ongelmia. Lapsi, jolla on oppimisen vaikeuksia, tarvitsee meidän aikuisten apua sekä kotona että koulussa. On tärkeää selvittää, minkälaisia oppimisvaikeudet ovat, ja saada tietoa miten lasta voidaan auttaa.

Jos olet huolissasi oman lapsesi oppimisvaikeuksista tai haluat kysyä lisää niiden tutkimisesta, ota yhteyttä tiina.ekman@psykologit.fi.

Lue lisää

Askel askeleelta -itsehoito-ohjelmat

Askel askeleelta –polut ovat itsehoito-ohjelmia, joiden avulla voit itse pohtia elämääsi, kokemuksiasi, tunteitasi ja ajatuksiasi.

Sinulla on niin halutessasi mahdollisuus olla yhteydessä psykologiin sähköpostitse. 

Askel askeleelta -polut

Itsehoito-ohjelmien viitekehyksenä ovat tietoinen läsnäolo (mindfulness), rakentava vuorovaikutus (nonviolent communication) ja ratkaisukeskeinen ajattelu.

Tietoinen läsnäolo tarkoittaa keskittynyttä, tarkkaavaista tietoisuutta siitä, mitä juuri nyt tapahtuu. tarkkaavuus kohdistuu sekä itseesi että ympäristöösi. Tietoinen läsnäolo on tietoisuutta hetkestä toiseen ilman tuomitsemista tai arvostelua. Se on katseen ja mielen suuntaamista omaan sisäiseen kokemukseen – kehoon, tunteisiin ja tuntemuksiin sekä ajatuksiin.

Rakentavan vuorovaikutuksen avulla voimme oppia ymmärtämään omia ja toisten tarpeita ja motiiveja. Menetelmä auttaa meitä rakentamaan yhteyden toiseen ihmiseen. Opimme myös olemaan tietoisempia omista tunteistamme ja ilmaisemaan itseämme selvemmin, syyttämättä tai tyrmäämättä ketään. Tulemme näin myös itse paremmin kuulluiksi.

Ratkaisukeskeisyys on toiminta- ja ajattelutapa, jossa lähtökohtana ovat ihmisen omat arvot, voimavarat ja tavoitteet. Ongelmien sijaan tutkitaan ratkaisuja ja toivottuja olotiloja, ja mietitään maanläheisesti ja myönteisesti, miten niihin päästään. Näkökulman muutoksilla, edistysaskelia tutkimalla ja poikkeuksia arvioimalla omat ajatukset ja toimintatapa voivat muuttua hedelmällisemmiksi ja myönteisemmiksi.